Secţia de pediatrie a Spitalului de Urgenţă Buzău a fost modernizată

0
624

Secția de pediatrie a Spitalului de Urgență Buzău a primit aparatură medicală și materiale în valoare de 22.500 de euro

Un autoclav pentru sterilizarea biberoanelor, două nebulizatoare pentru uz spitalicesc, precum și 40 de paturi cu saltele pentru copii și pentru însoțitori au ajuns, în 10 mai, la secția de pediatrie a Spitalului de Urgență Buzău, secție care asigură un număr de aproximativ 2.800 de internări pe an. Astfel, deși medicii asigură asistență medicală atât pentru copiii din orașul Buzău, cât și pentru cei din localitățile învecinate, secția de pediatrie are o capacitate de 70 de paturi, dintre care cele mai multe ajunseseră într-o stare precară.

Donația, în valoare de 22.500 de euro, a fost posibilă cu sprijnul Banvit, prin programul de reducere a mortalității infantile pe care Salvați Copiii România îl derulează de șase ani. Este a doua dotare pe care Salvați Copiii România o face în județul Buzău, în efortul de a combate mortalitatea infantilă: în 2015, un incubator și un pulsoximetru în valoare de 11.000 de euro au fost donate Maternității Buzău. Județul Buzău a înregistrat, în 2015, o rată a mortalității infatile de 8,6 la mie, mai ridicată decât media națioanală.

Organizaţia Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

Organizaţia „Salvaţi copiii” a donat Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mobilier şi echipamente medicale, în valoare de 20000 euro.
Mulţumesc pentru implicare şi eforturile depuse organizaţiei „Salvaţi copiii”, Banvit Foods, doamnei Amalia Năstase, conducerii şi cadrelor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău!, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau