Dănuţ Păle: „Cu această ocazie le adresez colegilor, colaboratorilor și familiilor acestora gânduri bune, urări de sănătate și numai bucurii.”

0
1060

15 mai – Ziua naţională a medicului veterinar

În fiecare an, la 15 mai, se sărbătorește Ziua națională a medicului veterinar, aceasta fiind instituită la cel de-al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară, desfășurat în anul 1994. 

Pe 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Şcolii de Medicină şi Farmacii, înfiinţată şi condusă de Carol Davilla. Zece ani mai tarziu, tot pe 15 mai, un colectiv de 14 medici veterinari au semnat o «Declaraţiune», care a stat la baza înfiinţării Societăţii de Medicină Veterinară. Aceasta a fost desfiinţată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 să se reînfiinţeze, iar ulterior să fie denumită Asociaţia Medicilor Veterinari din România.

Cu ocazia acestei zile, deputatul şi medicul veterinar Dănuţ Păle a transmis un mesaj pe Facebook: „15 mai – Ziua naţională a medicului veterinar. La 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a început să funcționeze Şcoală de Medicină Veterinară, în cadrul Școlii de Medicină și Farmacie, infiintată și condusă de Carol Davilla. Cu această ocazie le adresez colegilor, colaboratorilor și familiilor acestora gânduri bune, urări de sănătate și numai bucurii.”

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau