Deputata Ionela Dobrică: „Să încurajăm tinerii să rămână în țară sau să revină la un salariu satisfăcător acasă”

0
1631

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. S-au înregistrat 188 de voturi ‘pentru’, 28 ‘împotrivă’ şi 47 de abţineri.

În data de 7 iunie 2017, Parlamentul României a adoptat cu 188 de voturi „pentru” Legea salarizării unitare. Acest proiect, care a necesitat multă muncă, o colaborare strânsă între instituțiile statutului și un efort susținut din partea tuturor celor implicați, este un succes important al echipei Partidului Social Democrat și primul de mare anvergură îndeplinit din Programul de Guvernare asumat la alegerile din decembrie 2016. 

Ca membru al Comisiei de Muncă și Protecție Socială, pot afirma că toți cei care ne-am adus aportul ca această lege să apară în sistemul de salarizare român am avut în minte doar beneficiul cetățenilor. Să le fie bine atât celor din sistemul public cât și cel privat, pentru că și mari companii private au anunțat creșteri salariale. Să încurajăm tinerii să rămână în țară sau să revină la un salariu satisfăcător acasă. Să își înceapă cariera plini de încredere în viitor sau să privească mai senini spre pensionare. Acest proces a presupus multe ore de muncă, de consultări, de negocieri și informări. Dar la capătul tuturor acestora se află o lege care sper că va oferi românilor un trai mai bun, va stimula economia și va aduce țara noastră mai aproape de nivelul veniturilor medii din Uniunea Europeană.

Sunt convinsă că Legea salarizării unitare va crea oportunitatea ca tot mai multe persoane să aibă un venit decent care le va permite să se simtă mai liniștite și mai în siguranță în ceea ce privește ziua de mâine. Este o lege bună, pe care ne-am dorit-o, și mă bucur pentru toți românii care vor beneficia de efectele sale, dar în special pentru buzoieni, cei care m-au trimis să îi reprezint în Parlamentul României, a declarat deputata Ionela Dobrică într-un comunicat de presă.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau