Lucian Romaşcanu, Ministrul Culturii și Identității Naționale, la 100 de zile de mandat

0
558

Joi, 5 octombrie 2017, la ora 11:00, a avut loc o conferința de presă susținută de domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii și Identității Naționale, la împlinirea a 100 de zile de mandat.

Principalele activităţi ale mandatului său au fost legate, pentru început, de deblocarea mai multor proiecte aflate în impas.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat că negocierile pentru Cumințenia Pământului au fost reluate. Dacă nu ajung la o înțelegere cu moștenotorii, statul va fi nevoit să returneze banii strânși deja.

Negocierile au fost reluate, după ce proprietarii au fost spus că este prea mică suma de 5 milioane de euro la care evaluaseră opera de artă evualuatorii de la Ministerul Culturii. ”Nu sunt decât nişte faze premergătoare. În discuţia cu moştenitorii am picat de acord să existe o nouă evaluare de experţi, un expert numit de dumnealor, un expert numit de ministerul Culturii, astfel încât să ajungem pe o evaluare finală. La sfârşitul evaluării, statul va decide dacă îşi exercită sau nu dreptul de preempţiune”, a declarat Lucian Romaşcanu  în cadrul conferinței de presă.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau