Legea vaccinării | Vicepremierul Marcel Ciolacu: „Vă sfătuiesc și pe voi să o faceți!”

0
471

Legea vaccinării

Plenul Senatului a adoptat luni, 23.10.2017, cu 99 de voturi ”pentru” şi o abţinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a participat ieri la Forumul naţional „Pro-imunizare” şi a profitat de ocazie, vaccinându-se şi sfătuindu-i şi pe cetăţeni să facă la fel. 

„Astăzi am participat la Forumul național ”Pro-imunizare” unde am vorbit despre importanța Legii vaccinării. Mă bucur că acest Guvern a avut curajul să își asume un proiect atât de important pentru sistemul public de sănătate, care să le garanteze românilor dreptul de a se proteja împotriva unor boli grave. Sunt foarte multe avantaje, dar cel mai mult contează că de acum înainte nu vom mai avea probleme cu stocurile de vaccinuri. Era obligația Guvernului să rezolve această problemă, astfel încât să ne asigurăm că vom avea copii sănătoși în generațiile următoare.
Și da, alături de ministrul Sănătății, Florian Bodog, am profitat de ocazie ca să ne vaccinăm. Și vă sfătuiesc și pe voi să o faceți! Durează puțin și vă ferește de multe necazuri!”, a trasmis vicepremierul Marcel Ciolacu.

Categoriile de vaccinari obligatorii sunt:

  • vaccinarile cuprinse in Calendarul National de Vaccinare pentru copii;
  • vaccinarile impuse de situatii epidemiologice care implica vaccinarea ca masura de interventie in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;
  • vaccinarile pentru personalul medico-sanitar din unitatile sanitare publice si private;
  • vaccinarile pentru alt personal din unitatile publice si private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infectioase sau pot reprezenta surse de infectie care ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin hotarare de guvern.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau