Iată ce stradă din municipiul Buzău va purta numele eroului căzut la datorie, Mădălin Stoica

0
959

În urma sistematizării zonei centrale a municipiului Buzău, strada Bistriţei a fost întreruptă de apariţia unor construcţii noi, rezultând astfel două tronsoane, unul delimitat de str. Ion Băieşu şi str. Victoriei/str. Libertăţii, celălalt delimitat de str. Cuza Vodă şi str. Sfântul Sava Gotul.

În vederea unei mai bune administrări a domeniului public, în special a drumurilor publice, a identificării acestora, a întocmirii cărţilor funciare, a reparaţiilor, modernizărilor, întreţinerii lor, este necesară iniţierea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local privind schimbarea denumirii unuia dintre tronsoane.

Serviciul Administrare Patrimoniu propune schimbarea denumirii tronsonului delimitat de str. Cuza Vodă şi str. Sfântul Sava Gotul, din strada “ Bistriţei “ în strada ” Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”.

Având în vedere faptul că în municipiul Buzău există atât strada 1 Decembrie 1918, dar şi bulevardul 1 Decembrie 1918, fapt ce a generat o serie de erori în actele cetăţenilor, considerăm necesar ca şi acestei străzi să-i fie schimbată denumirea.

Ţinând cont de adresa nr. 26930/2017 primită de la Ministerul Apărarii Naţionale, U.M. 01671, solicitarea înscriindu-se în ansamblul de măsuri pentru păstrarea vie a memoriei sacrificiului suprem al unui cetăţean al municipiului Buzău, se propune ca strada “ 1 Decembrie 1918 “, din cartierul Micro XIV, să fie redenumită strada “ Slt. (p.m.) Mădălin Stoica”, în memoria eroului căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan în data de 15 septembrie 2017, în timpul şi din cauza îndeplinirii serviciului militar în cadrul forţelor internaţionale de menţinere a păcii în Afganistan.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau