Modificare importantă adusă de un consilier municipal proiectului de hotărâre privind impozitele si taxele locale

0
964

Reducere de 50% de la plata impozitului aferent anului 2018

În şedinţa ordinară de luni, 18,12.2017, a Consiliului Local Municipal Buzău a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele locale aplicabile în anul 2018.

Datorită unor amendamente aduse de consilierului municipal Hudiţoiu Bogdan, va fi aplicată o reducere de 50% de la plata impozitului aferent anului 2018 pentru locuinţa de domiciliu şi terenul aferent acesteia persoanelor bun-platnice, care nu figurează cu debite restante de plată la bugetul local, dar care în momentul depunerii cererii se află într-o situaţie materială/financiară precară. 

„În şedinţa de astăzi a Consiliului Local Municipal Buzău a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind impozitele si taxele locale aplicabile în anul 2018.
Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără venituri sau cu venituri mici, am adus o modificare importantă acestui proiect de hotărâre.

Propunerea mea a fost luată în considerare, aşadar vor fi acordate facilități fiscale persoanelor bun-platnice, care nu figurează cu debite restante de plată la bugetul local, dar care în momentul depunerii cererii se află într-o situaţie materială/financiară precară.

Consiliul Local va acorda o reducere de la plata impozitului pe clădiri şi/sau teren pentru o clădire sau terenul aferent, folosită cu domiciliu de persoana fizică cu venituri lunare mai mici decât salariul minim brut pe ţară ori a cărei venituri constau în exclusivitate din indemnizaţia de şomaj sau ajutor social.

Reducerea este de 50% de la plata impozitului aferent anului 2018 pentru locuinţa de domiciliu şi terenul aferent acesteia persoanelor fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
– Clădirea folosită ca domiciliu să aibă o suprafață construită mai mică de 80 m.p, aflată în proprietate sau coproprietate;
– Veniturile lunare totale din anul anterior să fie mai mici decât salariul minim brut pe țară în plată la 31 decembrie 2017;
– Nu dețin alte clădiri în proprietate sau coproprietate, în afara celei de domiciliu;
– Nu dețin în proprietate mijloace de transport;
– Suprafața de teren în proprietate să fie până la 500mp în intravilan și până la 2000mp extravilan.”, a transmis consilierul municipal Hudiţoiu Bogdan, pe o reţea de socializare.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau