Veste bună! Spitalul Județean Buzău va fi dotat cu un RMN și un PACS

0
1105

Vicepremierul Marcel Ciolacu a anunțat că pentru Guvern prioritar este domeniul sănătății. Astăzi s-au semnat contractele pentru achiziția de echipamente medicale de ultimă generație pentru 33 de spitale. Astfel, Spitalul Județean Buzău va fi dotat și el cu un RMN (aparat de rezonanță magnetică nucleară) și cu un sistem PACS (sistem de arhivare a imaginilor medicale).

„Acest Guvern și-a asumat că va face din sănătate un domeniu cu adevărat prioritar, în care oamenii să aibă acces la un tratament corect și eficient. Iar una dintre direcții este să le asigurăm medicilor suportul tehnic necesar pentru a-și face datoria. 

De aceea, consider extrem de importantă semnarea de astăzi a contractelor pentru achiziția de echipamente medicale de ultimă generație care vor ajunge în 33 de spitale din țară. Este vorba despre 14 aparate computer tomograf (CT), 24 aparate de rezonanță magnetică (RMN) și 21 sisteme informatice PACS. Cu bucurie menționez faptul că Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi dotat cu un RMN și cu un sistem PACS.

Este un mare pas înainte și sunt convins că, alături de celelalte proiecte care vizează construcția de noi spitale sau alte investiții în domeniul medical, vom reuși să ne îndeplinim angajamentele.”, a transmis vicepremierul Marcel Ciolacu.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a comunicat că și pentru CJ este o prioritate îmbunătățirea serviciilor medicale și a mulțumit vicepremierului Marcel Ciolacu, prim-ministrului Mihai Tudose și Ministrului Sănătății:

„Spitalul Judetean Buzau va fi dotat cu un RMN (aparat de rezonanta magnetica nucleara) si un PACS (sistem de arhivare a imaginilor medicale) prin Proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, implementat de Ministerul Sanatatii!
Multumesc Guvernului Romaniei, domnului prim-ministru Mihai Tudose, domnului vicepremier Marcel Ciolacu si domnului ministru al sanatatii Florian Bodog!
Imbunatatirea serviciilor medicale ramane o prioritate pentru Consiliul Judetean Buzau!”

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau