Tineri Stop Droguri! O campanie a Tinerilor Social Democrați buzoieni

0
1603

În ultima perioadă, în presa buzoiană au fost mediatizate mai multe cazuri despre tineri care au ajuns la spital în urma consumului de substanțe ilegale.

Tinerii social democrați buzoieni nu au rămas nepăsători la aceste cazuri, considerând că este de datoria lor să informeze persoanele de aceeași vârstă cu ei despre efectele negative ale drogurilor. Aceștia și-au propus să se întâlnească și să discute cu tineri, să le ofere materiale informative și să promoveze alternative la o viaţă sănătoasă.

Iată mesajul publicat pe pagina de Facebook a TSD Buzău:

„TINERI STOP DROGURI!
Tinerii social democrati nu au ramas indiferenti la cazurile cu final nefericit, ale consumului de etnobotanice. Tot mai multe victime din randurile tinerilor cad prada tentatiei si uneori sfarsesc tragic.
Suntem tineri, este de datoria noastra sa ducem o campanie de informare asupra riscurilor si consecintelor care deriva din consumul de droguri. Zilele urmatoare dorim sa ne intalnim cu tineri, din Municipiul Buzau, sa le oferim materiale informative si sa-i incurajam in activitati constructive specifice varstei lor.
Doar prin implicare putem schimba ceva.

Efectele consumului de droguri:
– Drogurile produc dependenta
– Schimbarea comportamentului
– Stari de somnolenta si apatie
– Treceri fara motiv de la veselie la tristete
– Pierderea apetitului alimentar

Riscurile consumului de droguri:
– Infarct sau hemoragii cerebrale
– Deces
– Abandon scolar
– Pierderea locului de munca
– Infractionalitate

Prevenirea consumului de droguri:
Cea mai eficienta metoda de prevenire este informarea ta si a semenilor despre droguri. Ce sunt? Ce efecte si riscuri grave produc?”

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau