Primarul Constantin Toma trimite un mesaj buzoienilor din Estonia

1
639

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, se află de ieri, 05.03.2018, împreună cu alți 12 primari, într-o vizită de lucru în Estonia. 

Consideră că arma secretă a Estoniei este reprezentată de internet, de digitalizare și dorește ca Buzăul să fie și el un oraș SMART.

Iată mesajul transmis de primarul municipiului Buzău:

„Incepand de ieri 5 martie 2018 particip impreuna cu alti 12 primari de municipii din Romania la o vizita in Estonia – cea mai avansata societate digitala din lume.
Fosta republica sovietica, iesita saraca din comunism, a reusit prin viziune si actiune sa devina o tara in plina dezvoltare in mai putin de 15 ani.
Peste tot unde am fost- Ministerul de Finante, Showroomul e- Estonia, Primaria orasului Tallin, capitala tarii- estonienii ne-au prezentat cu mare mandrie si incredere in viitor realizarile lor. 
Care sunt armele lor secrete:
1) Internetul este un drept social
2) Toti locuitorii Estoniei au carduri de identitate electronice, cu un cip care contine fisiere incorporate si poate functiona ca o dovada definitiva a ID-ului intr-un mediu electronic. Functional, cartea de identitate asigura accesul digital la serviciile electronice securizate din Estonia, eliberand o persoana de birocratie si facand sarcinile zilnice mai rapide si mai confortabile, fie ca vorbim de operatiuni bancare sau comerciale, de a semna documente sau de a obtine o pescriptie medicala digitala.
3) 99% din servicii sunt on-line, doar casatoriile, divorturile si cumpararea unei case nu sunt digitalizate.
Aceasta digitalizare aduce o economie anuala de 2% din PIB, iar economia lunara de hartie este echivalentul turnului Eiffel ca dimensiuni, turnul avand o inaltime de 300 m.
De asemeni totalul timpilor economisiti prin digitalizare de catre toti cetatenii Estoniei este de 800 de ani anual!
De asemeni Estonia a facut o reforma administrativa de proportii, nemaiexistand UAT-uri sub 5.000 de locuitori, realizandu-se economii foarte mari.
Sunt convins ca experienta estoniana ne poate sprijini si ca oras si ca tara!
Am inceput digitalizarea in Buzau cu Educatia- implementand in primele 7 scoli o platforma digitala de management educational care deja a inceput sa obtina rezultate bune.
Cu siguranta vom continua cu multa incredere sa facem din Buzau si un oras SMART!”

1 COMENTARIU

  1. D-nu primar,cu respect,noi niciodata nu vom ajunge la nivelul estoniei,si va spun d c,pentru ca noi santem cu ocjii numai dupa praduit,de ex.astazi dimineata,un mijloc de transport cu burduf,pe care la.ti cumparat d-stra,a ramas in pana,pe E 85, langa unitatea militara,si l.au loat tras,dupa. cateva ore bune,ca cele care se fabrica la noi in tara,nu santbune,a trebuit sa aducem din afara,ranlele la altii,iata d-le primar,d c la altii se poate face treaba,si la nounu,ptr ca ei luncreaza cu ai lor,nu cu cei din afara,banii tot intara raman,intelegeti,si ii ruleaza in tara lor,nu fac afaceri cu altii,asa cum facem noi,asa ca in concluzie,de preferat ar fii,sa nu ne mai uitam in gradina altora,pe cata vreme,la noi in gradina e dezastru.

LASA UN RASPUNS

Te rugam sa scrii un comentariu!
Introdu Numele Tau